Sunday, January 31, 2010

Paku oh paku....apsal ko dok tengah jalan highway?? Ko dok la dalam kotak ke, kan selamat.

Alkisah...... (macam penglipurlara plak aku ni...ehehe)

Last week kan, Mr M pinjam kete aku katenye ade hal nak g Serdang. Kete aku kan bes...kecik kiut dan cumil..mudah dibawa ke jalan sesak untuk di cilok sesuke hati. Mr M la yang selalu buat macam tuh. Kalau aku bawak..penuh berhemah tinggi ehehehe. Tapi, hari yang malang tersebut telah menyebabkan kete aku pancit sebab ade paku yang disepah-sepahkan dekat LDP nak masuk Subang Jaya USJ nih. Haippp sape yang tak beretika ni...geramnyer haku......

Menurut kate Mr M..pakunyer tersangat le besarrr.....lepas tayar tu ditampal, aku perasan esoknyer..tayar aku macam pancit balik. Aku g isi angin...mesin isi angin tu mule-mule start dari 80. Aikkk??? Esoknyer pagi-pagi...aku isi angin lagi. Bende same lagi jadi. Tayar lain aku nak isi angin...mesin tu tunjuk 190...memang logik la..sebab baru semalam aku isi angin. Kecuali tayar yang baru tampal tu. Tak logik langsung.

Makanya...hari ni kiteorg pun g bengkel nak cek tayar. Apehal dah jadi dengan tayar kete aku ni sebnaunyer? Tampal tayar hari tu dah tercabut ke?

Kiteorg mule-mule nak g kedai pomen dekat Meru tu. Kan murah. Kiteorg sampai je....masyaallah......ramai nye orang....!!!!! Aku ingatkan ade Car Show ke ape...dah macam pasar borong dah kedai pomen ni aku tengok. Majoriti pakat datang nak tukar Sport Rim pulak tu...mak ai...banyaknyer duit diorg-diorg ni. Mane dapat duit...selambe-selambe je tukar Sport Rim kete macam tukar Sport Rim basikal. (basikal ade sport rim ker???). Kalo banyak sangat bak sini bagi aku sikit. Bole aku tukar sport rim gak. ehehehe. Itu belum lagi kire yang tengah menunggu weh....ramainye macam orang dekat kedai nombor ekoq. Heran betul haku. Jadi...dah begitu ramai orang datang pakat nak tukar Sport Rim...korang ingat die nak layan ke aku yang datang nak tampal tayar aje. Die siap cakap kalau tampal tayar diorg tak layan...tak cukup kaki tangan. Aku pun tak kuase nak tunggu. Chaich.

Aku pun cari kedai pomen yang tak ramai orang. Akhirnye...yang dekat Shah Alam baru le tak berape ade orang. Haish. Tapi hege Shah Alam mahal la sikit banding hege Klang. Redha je la.

Kociknyer...kete haku ni.

ni la kedainyer...besar gak..tapi, takde ramai pelanggan sangat, pekerja ramai...bole survive ke?? Tapi tak tau la hari-hari lain ramai orang datang kan...

Pomen tu cakap tampal tayar aku hari tu bocor balik dan ade lagi rupenye paku dekat tayar tu yang Mr M dengan pomen sebelum tu tak perasan. Ini pun die perasan sebab nak tampal dari dalam yang bocor hari tu, waktu pomen tu tes...tangan die terkene la paku tayar aku. Luke tangan die. Kesian gak...tapi takde la luke yang seriyes. Patutla angin keluar dari tayar aku cepat sgt. Banyak angat lobang. Chaich.

Ini pakunye. Kocik jo...sebab tu ramai tak perasan. Paku oh..paku. Sape la campak ko ke tengah jalan.





4 comments:

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam...ada yang buat la tu...campak paku kat jalan...bila ada keta pancit depa mai la..pastu depa offer panggil tow ke haper ker..jangan penyangak sudahhh...

luna_e said...

rasa-rasa pun mcm tu...nasib baik le Mr M ckp waktu dia bawak tu tgh slow sebnaqnye..kalo x..bole terbabas le gamaknyer...

Anonymous said...

membaca seluruh blog, cukup bagus

luna_e said...

thanks for t compliment..really appreciate it anonym hihi