Wednesday, January 20, 2010

Kisah aku dan Mug

Kisah kali ni xmenarik pn. Ade ke kisah aku dgn Mug. xde nilai komersil lsg. Mug pn nk cite. Apehal???

Tp...alkisah....tersebut...di suatu hari minggu , ramai pulak tetamu dtg ke rumah aku. Bila dh mlm je..xde org dtg rumah..aku nk kemas2 meja makan...aku tgk2, mug aku dh jadi sumbing, Sedehnyer...sape yg buat ni....nama tetamu dirahsikn dan suspek aku xtau...tp...dh sah la yg aku xkkn guna lg dah. So..nk simpan pn xguna. Aku terpaksala buang. Uhuhuhu.

Aku sedey la sbb mug ni aku beli waktu 1st day aku msk UiTM. Nostalgic gitu. Aku beli dekat Giart seksyen 18 Shah Alam wey. Aku beli dgn Cik I...die pn beli sebijik mcm aku punyer. Penat betul nk cari mug yg plg cantik tp.....MURAH. Last skali ktorg beli yg ni sbb konon2 kn..ktorg budak U...dh jd budak besar...bkn budak2 skolah lg...so kene la cari mug yg terserlah kedewasaan ktorg...ala2 vintage gitu...Ahahahaha. Aku mestila bole ingat. Sbbnye....inila mug aku dr start aku msk UiTM....buat diploma....buat degree...kerja...........sampaila sekarang. Aku msk UiTM..end 2000...skarang..2010. Korang bayangkn la...dh bape lame Mug ni. Kalau company buat Mug dgr cite aku ni...xsuke diorg. Ratio nk beli sebijik Mug 10 thn. Akhirnya...sayonara gak Mug kesayangan aku ini...

Tp..sebnanye aku ade lg satu mug yg aku beli. Yg gamba bwh ni lak adalah Mug pertama yg aku beli lps 1st day aku keje dkt 1st tpt keje aku yg mane adalah keje aku yg pertame. Aku dtg ofis tu...sume org ada Mug...so aku pn blk keje terus gedik nk beli mug. Aku beli dkt Tesco Seksyen 13 Shah Alam. Tp aku xingat la aku beli dgn sape. Walaupun lps dh bertukar beberape tpt keje..mug ni jugakla aku hangkut ke sana sini. Ehehe.

Aku saje je expose Mug aku belang2 dkt atas tu sbbnye aku ingat nk bwk blk rumah ganti Mug aku yg pecah. Hari ni(merujuk hari isnin yg lalu)...aku tibe2 rajin nk kemas bilik aku dan terjumpak la Mug yg dkt bwh tu. Aku baru teringat...eh,ni Mug ejen insurans aku bg la. Dh lama ni. Aku sampai lupa. Kalau aku xdak inisiatif nk mengemas...mesti Mug tu sedeh je dok dlm kotak. So, aku nk guna la Mug ni. Cantik gak. Ahahaha.


Sekian...cerita fakta aku hari ni yg xberape penting. Ehehehe.
xoxo


5 comments:

mysarah said...

mug pown jadi isu.
yg tak tahan nyer gambar kasut marano pown terselit. wakakaka

**Bila Comel Jadi Comot** said...

Bungkusan Setiap Pendant di dalam kotak ekslusif beserta sebuah Kad Keaslian.
Setiap Pendant mempunyai nombor siri unik yang dicetak pada kedua pendant & Kad Keaslian.


Untuk makluman, produk ini adalah 100% Original Fusion Excel Quantum Scalar Energy. Ia didatangkan dengan kad aunthencity yang mana ada no siri yg sama dengan no siri dibelakang energy pendant itu.


Saya menawarkan 7 hari 100% moneyback guarantee pada semua pembeli jika mendapati produk ini palsu. Hantar semula kepada saya (pos ditanggung oleh pembeli) dan saya akan pulangkan wang anda 100% tanpa soal jawab.

RM 169.90 siap penghantaran PERCUMA ke seluruh Malaysia. Harga market Rm550.00. Kenapa bayar lebih untuk produk yang sama?? Order sekarang!!! Offer terhad!!


Bacaan Ion: 2000-3100 (Setiap Pendant Diuji Sebelum penghantaran)
http://comelazhar.blogspot.com

luna_e said...

wakakaka...aku perasan gamba tuh sara....

touyakaruma said...

Mug yang ketiga tu , Touya pun ada

luna_e said...

ehehe...nampak gayonye...kite bedue ni toya di bwh bumbung insurans yg samo...ehehhee