Sunday, January 24, 2010

Selingan Kembara Daging Kambing Potong

Waktu nk order air kn...Mr M nampak org depan meja ktorg order air ni. Die pn sibuk teringin nk order gak. Korang ingat lg x air botol ni. Aku xingat la...name die dipanggil apa dkt kg dulu. Aku rasa mcm aku panggil ayaq botoi lemenet. Aku rasa la. Ayah aku mesti beli satu peti bila menjelang hari raya. Tp...Mr M sibuk ckp yg aku ckp salah. Die ckp ini..air botol oren bodo. Lps tu...ktorg asyik bertekak la antara ayaq botoi lemenet vs air oren bodo. Aku rasa aku betul....korang panggil air botol ape?
Mr M asyik ejek aku ckp...ayaq lemenet tu...air limau lemon..atau dlm base english nye lemonade. Hi...tu aku tau la!!!!!!! Yg ptg...aku rase2 la...dekat kg dulu air botol ni aku panggil ayaq botoi lemenet. Haih...apsal aku xingat ni. xpuas hati punya pasal...aku msg akak aku dekat sarawak nun. Tp..sampai sekarang xreply2. Chaich.

Tp..yg aku ingat aku rajin kumpul tutup botol die. Rajin tu...aku berlatih main tuju tudung botol sorang2 dekat rumah. Semue sudut tuju aku mengasah skill. Kalau UPSR tu ade subjek main tudung botol ni....dh kompem dh...komfem A++ ahahaha. Korang tau ke? Aku rase...sape2 yg sezaman dgn aku atau lbh tue dr aku mesti tau punye. Atau pun name komersil die "ceper". Ini...cousin aku le yg ckp. Dkt bandar org panggil ceper. Aku dkt kg panggil main tudung botol je. Dgn perasannye aku mengaku dekat sini...aku sgt tere main bende ni waktu kecik dulu. Ehehehehehehe.....

Selingan.

xoxo.

4 comments:

touyakaruma said...

Haha ingat zaman muda-muda dulu gi kedai runcit minta air nie .

Kumpul duit syiling ngan adik atau ngan member.

luna_e said...

ha....dkt kg ko...panggil ape air botol ni toya???

Dak Wan said...

Dulu air camni yg susu coklat Magnolia tu. Time tu memang takder air dalam kotak.

luna_e said...

???? Dak wan....ape kene mengene air susu coklat dgn air oren...org tgh ckp pasal air botol ler...