Tuesday, January 26, 2010

Muffin anganku musnah...

Aku nk update le bagaimana kesudahan kesah aku membuat muffin coklat yg diidam2kan oleh Mr M. Hari Ahad lepas aku mmg bersemangat waja nk buat muffin. Aku dah study da....resepi die bagai nak rak. Resepi semue kire ikut cawan. Oleh kerana aku boring dgn resepi ikut2 cawan ni, aku pun surf internet carik converter. sebnaunye..aku nk convert jadik gram. Sbb..aku ade mesin penimbang tepung. Tp...yg hampesgasnyer....aku g tuka jadi yg mililiter punyer. Korang byangkan.....sukatan mestila xsame dan bercampur baur. Aku punye doh sampai xbole nk jadi doh. Ow no.................................!!!!!

Aku menyelamatkn doh aku yg xserupe doh tu lg dgn menambah susu cair sebanyak setin. Rasenye tawau...lps tu aku tambah le gule sampai aku tes doh tu lembik dan manis suam2 suku. Bile masak...muffin aku xnaik sgt...lps tu..xgebu..lps tu keras. huhuhuhu....

Ni le...hasil muffin aku yg mengecewekn uhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu...mengabehkn coklet je.

Aku buat 30 bijik muffin semuenye. Aku makan satu je. Mr M makan 5 bijik (aik..byk gak)..yg balance..aku bahagi 2, separuh Mr M bawak g ofis..separuh lg aku bwk g ofis aku.

Sume kelik(colleague) aku kutuk keras. Uhuhuhuhuhuhu...tp yg peliknyer...hbs gak muffin aku ni. Blk tinggal basuh tupperware je. Ahahahaha. Mr M punye pn hbs. Ahahahahahaha. Nasib baik x membazir. Ehehehehe.

Aku rase lps buat muffin ni..semangat aku utk masak dah kembali pudar. Tak tau le..bile aku nk dtg semangat masak blk. Uhuhuhuhu......

xoxo

2 comments:

touyakaruma said...

Anda tidak gagal tapi telah dapat satu lagi ilmu pengetahuan cara membuat mufin.

luna_e said...

Uhuhu...optimis nye ko ni toya....tq tq tq...huhu