Wednesday, January 27, 2010

Monopoly Deal Card Game (Menatang hape ni..???///)

Korang penah main MONOPOLY DEAL CARD GAME tak????

Aku...Monopoli yg beli2 tanah tu aku tau la...yg ni aku pn xtau.

Main kad yg aku tau cume UNO je. Hari tu lps shopping dkt Parkson,aku dapat voucher. Aku xtau nk beli ape. Lps tu ntah mcm mane aku bole drop by dekat bahagian mainan. (Mcm mane aku bole singgah sini ek?) Lps tu aku tgk eh, main kad monopoli ni RM19,90. Voucher aku RM10. Aku pun beli la. Aku ingatkan main die macam UNO card...cume cop je monopoli. Bole aku main dgn anak2 buah aku kalau depa mai rumah aku atau bile aku blk kampung. Dah beli......penat betul aku study rules die wey. Tp...Aku rase macam xberape nk paham konsep main die walaupun dah byk kali aku bace. Chaich. Ngong betulle aku ni.


Lps penat aku study undang-undang die...aku ajak la Mr M main dgn aku. Nasib baik la..Mr M ni rajin nk melayan aku buat perkare2 xpekdah ni. Aku kene le belatih dulu sampai tere sblm nk ajar anak2 buah aku menatang ni. Ehehehe.....

Yg aku paham main die nk mcm konsep main kad lain tp...konsep monopoli die still ade. Last skali sapa dapat kumpul full property utk 3 colour die menang. Aku main dgn Mr M kejap aje. Dah ade pemenang. Mcm xmencabar plak main menatang ni. Chaich.

Yg boringnyer...Mr M asyik ckp aku main tipu je. Die tuduh aku kelentong die sbb die xtau peraturan.

Berani ckp aku main tipu. Aku ni main penuh kejujuran yg hakiki ye. Dah aku handal...kene le menang. Ehehehehehehehehe.......


xoxo



2 comments:

touyakaruma said...

Memang nak beli haritu , tapai harga RM20 lebih jadi cancel.

luna_e said...

eh..ade gak org lain nk beli mainan ni selain aku...ingatkn aku sorang je yg beli menatang halah ni ehehehe