Monday, April 12, 2010

Roti John

Cerite aku hari ni tak berape penting pon. Korang tak yah bace pon tak pe. Ini lebih menjurus kepada cerite-cerite syok sendiri.

Hari Sabtu lepas aku ade exam. Location exam tak sempat nak seve. Tapi, dalam google map, rasanye tempat tu tak de la jauh sangat dari rumah aku. Aku bangun awal pagi exam tu...sebab nak seve internet berite-berite terkini. Almaklumla aku ni malas bace surat khabar...so kadang-kadang tu, ade isu semase yang aku kurang prihatin.

Disebabkan study punye pasal, mane ade mase nak buat breakfast. Lagipon, malam tadi Mr M dengan penuh semangat dah janji nak buatkan aku breakfast roti john. Daging semue dah ready. Tinggal bakar roti je lagi. Tapi, adei..punye la susah nak kejutkan Mr M bangun pagi. Aku dah la nak g exam, dengan location tak tau mana. So, macam biasa la, bila dah pagi...Mr M bangun last minit, huru hara la...so dengan sedihnye aku masuk exam dengan perut lapar....

Exam 1st....ok
Exam 2nd....ok tapi sakit kepale lapar la plak.

Tibe-tibe suprise....Mr M bawakkan bekal untuk Brunch satu tupperware Roti john. Uwa....banggenyer!!!!!!! Ni nak sayang ni.

Ini aku sedang berushe menghabiskan time rehat. Aku dah pelawe orang sebelah menyebelah. Tapi, mungkin diorg tak kenal aku so diorg malu, semue mengaku dah bawak bekal. Chaich.



Ade 5-6 orang je dalam tempat exam waktu rehat. Ade yang makan bekal Mc D, yang bergayut talipon, yg main SMS, yg makan nasi lemak bungkus.

Mr M..u r sooo.....sweet. Thanks!!!!!!

8 comments:

IdzaLia said...

roti ni menu wajib klu lia ke pasar mlm..
sedapnya...

mysarah said...

saliha tetiba jadi menjiwang ;DD

Haney said...

en luna exam apa..kat mana?

luna_e said...

Idzalia: Mr M pon macam tu...asyik2 nak beli roti john..itu yang sampai belaja buat sendiri tu..tak payah beli lagi kuikuikui

luna_e said...

sara: ekekeke.....once in a blue moon tu nak tengok aku jadi jiwang...ehehee

luna_e said...

haney: ala...pekse SPA dekat skolah Alam Megah

yatie hayati said...

haa..cuti nti ley wt roti john kt umh..sdap sgt ke??hehehe

luna_e said...

erm...ala macam rasa roti john dekat pasar malam tu je la...tak de la seap sgt macam domino pizza ke, kfc ke, mcd ke ehehehe...balik ni nak buat ikan siakap tiga rasa....mau try???