Thursday, April 15, 2010

Pulau Redang

Tahun lepas, company aku ade buat company trip. Ada dua puak di situ. Satu puak nak pergi Pulau Redang dengan gediknyer manakala satu puak lagi nak pergi Pulau Perhentian. Akhirnya, pihak organiser pon buat undi...dan keputusan undi dimenangi oleh Pulau Perhentian. Jadi, destinasi kiteorg adalah Pulau Perhentian. Walau macammanapun, sebab tak nak menghampakan puak-puak Redang....dalam pakej trip tu...kiteorg pergi snorkelling dekat Pulau Redang waktu hari kedua dan lunch dekat Laguna Hotel. Hihi.

Tapi, di sini aku berterus terang la yang aku vote Pulau Perhentian dulu. Iye la...sebab Pulau Perhentian kan namanye labih femes dari Pulau Redang dan mana aku tau yang rupanya Pulau Redang lagi cantekkk dari Pulau Perhentian. Hihi.

Ni....Laguna Beach Resort. Gambar ni diambil waktu kiteorg dalam bot dari jauh. Jarak Redang dengan Perhentian, naik bot dalam 1 jam le lebih kurang.


Puak-puak budak company aku dah sampai dekat-dekat pantai. Tapi, bot tak leh pergi tepi sangat, nanti enjin sangkut. Kiteorg terpaksa lompat terjun untuk turun dari bot. Menyampah betul aku sebab aku ni memang fobia melompat dari tempat yang tinggi. Kalau lompat getah zeropoint tu...aku tak kesah.

Jernih kan air die?????


Ini....Resort tu dari dekat. Kiteorg jalan-jalan menuju ke resort tu...sangatla jakun dengan keputihan dan kesucian pasir pantai dia.



Time ni..aku tengah menyesal sebab tak vote Pulau redang hari tu. Selepas makan adalah aktiviti bebas bermain pasir dan tepian pantai sambil berposing-posing di merata ceruk.


Ini kiteorg dekat Marine Park. Baru lepas snorkelling dalam Marine Park.


Bessssssssssttttt sangat korang. Tula...aku bercita-cita nak pergi lagi sekali dengan Mr M. Tapi...aku tak mau drive pergi terengganu tu...jauh. Penat la. Naik flight pulak...kena sediakan bajet yang lebih. Ish...tu yang susah tu.


Ade penyu kat tengah-tengah gambar ni tau. Ambik dari bot.


Giler betul snorkelling dekat sini. Best sangat. Aku first time snorkell dan aku rasa sangat jakun dan bes. Aku memang nak datang lagi. Cume satu je yang aku berkire-kire. Lepas balik dari sini, kulit aku hitam...gelap akibat berpanas matahari. 6 bulan pon tak hilang lagi korang tau tak. Itu je yang buat aku boring. Huhu. Almaklumla....kulit ni memang tak bape putih ahahahaha. Semulajadi.


So, apa lagi? Korang buatla plan melawat Pulau Redang!!!!!!!! Best.....percayelah kerana ie adalah benarrrrrrr (iklan gedik hehehe)!!!!!!!!


Sekian...

8 comments:

miZz_nizZ said...

aslm luna..pulau redang lawa ke utk snorkeling?nk mntak pndangan..coz aku nk g n kwn2 snorkeling kt pulau tioman cadangnye bln 5 ni.need ur opinion

luna_e said...

erm....yess!!!! Pulau Redang memang lawa untuk pergi snorkeling. Tapi....ade orang cakap, Pulau Tioman lagi lawa dari Pulau Redang. Bos aku g sane dan tunjuk gamba....same like redang, cantik putih berseri gitu. Pergilah Tioman. Aku rase ok. Aku memang teringin nak g Tioman, tapi takde flight AirAsia g sane, yang ade cume Berjaya je...jadi sbb tu la tak masuk senarai sebab kalau nak g naik kete ni malas sikit la...time factor tu..tapi,tu aku la, g je sane, lepas tu ko buat review pasal Tioman hehe

yunz_02 said...

yezza.. x sabar nk jejak kaki ke Redang after Perhentian hehe.. bila la agaknye :D

luna_e said...

yunz: ape lagi....plan la awal2...kalau nak g sekarang pon, redang masih dibukak...hehe

AMIRA IS MIRA said...

best nye nak snorkeling:)..
kat redang xtvt ape lagi yg best?please inform asap ok

luna_e said...

erm....basically snorkelling je...tapi boleh snorkelling banyak tempat, best sgt..habis the whole day snorkelling memang tak perasan, berenang, kalo g dengan kawan-kawan, malam-malam boleh la buat aktiviti unggun api ke BBQ ke...yang lain-lain tu kadang-kadang hotel boleh tolong arrangekan macam nak buat telematch ke, nak karoke ke, nak dinner bes-bes ke...n macam-macam lagi...yang pengting.....duitnyer ajo..ehehe

Tihara said...

pantai kat tganu..lawa kan..very stunning..aku kalu g mandi sungai, takleh lawan dengan kat pantai..tp aku tk mandi pon pantai.cuma views laut lepas sangat mengasyikkan

luna_e said...

tihara: aku pon tak mandi sgt dekat pantai sbb air die masin, ombak kuat...ehehe...nak mandi dekat sungai takut...mandi dekal pool je yg mampu hehehehe....