Thursday, March 10, 2011

sweet sour by Nasz

Assalamualaikum

Tajuk post aku ni sebnarnye tajuk buku novel. Bengang betul aku bace buku ni. Betul-betul bengang.

Antara sebab aku bengang adalah:

1- Pertama kali aku baca buku ni, lepas aku rembat dari adik aku. Then, aku nak baca buat ubat tido sambil baring-baring dekat katil. Waktu tu ahad malam isnin. Sedar-sedar aku baca dah separuh buku..tapi lambat sikit tahap aku baca sebab aku macam menghayati pulak setiap paragraph die tulis...aku tengok jam pukul 5 pagi!!!! Ha...gile ape esok keje, isnin pulak tu. Bengangnye aku.

2- Aku tido kejap je. Sebab tak habis bace, aku gigih bawak buku tu g keje dan bace dalam kete time jammed.

3- Balik keje pon macam tu.

4- Balik umah masak laju-laju sebab nak sambung baca dan in law aku nak datang.

5- Aku sambung baca lagi sebelum tido, kali ni habis tapi jam dah kol 3 pagi.

6- Aku dah tak bawa g keje esoknye.

7- Tapi, aku balik keje aku buat revision pasal buku tu.

8- Esoknye, aku balik keje tengah jammed, aku nampak kete ferrari merah, aku senyum sorang-sorang sebab aku teringat salah satu part dalam buku tu.

9- Malam tu baru aku cover tido.

10- Tapi bangun pagi sblm nak g keje, aku wat revision lagi buku ni.

11- Malam ni, aku g google pasal buku ni dan jumpe blog penulis die. http://nasz-h.blogdrive.com. Ni la blog die.

Aku ni bukan la fan club novel melayu pon. Kadang-kadang aku boring sebab cite sume same je. Tak menarik pon. Baru bace satu para dah boring. Nak habiskan sebijik pon makan masa setengah bulan.

Masalhnye, Cite die tak boring korang. Mungkin style tulis dan olahan die tu santai, sempoi, senang baca, tapi yang pnting jalan cite teratur dan tak mendatangkan ketak logikan berlaku di hati pembaca. Lepas bace 1 chapter ketagih nak bace next chapter. Macam tengah bace novel thriller pulak, padahal tengah baca novel cinta-cinta.

Aku promote ni. Walaupun die tak kenal aku, tak de kongsi komisen pon dengan aku..tapi aku gigih ni promote buku ni. Besss korang. Besss. (gigih tak? gigih tak?)

Hehe.

7 comments:

SiLabiLabi said...

wah..macam seronok je..


Singgah & Follow Blog Labi-Labi NineMustafa
& JariPlastik

YAtiE AlsAiD said...

cite dia mmg bes!tgk..pandai x adik pilih..hahaha
klo novel angah beli tu sumanya x bes:P

tp adik tensen sbb cmna leh nangeh lak bila bca..huahauhua

aisya said...

best ke cite die.. dah lame x beli novel.. huhu

Who is Luna? said...

aisya: hm...okla. Depends gak sebnanye. Tp I mmg sukaaa... hehe

Codengs diary said...

yuhuu~ saya dah baca dah novelni...sumpah gempak~ best..sakit jiwa semua ada bila baca novel ni~~~ best~

Codengs diary said...

yuhuu~ saya dah baca dah novelni...sumpah gempak~ best..sakit jiwa semua ada bila baca novel ni~~~ best~

Codengs diary said...

yo novel dia best gempak habis...sakit hati sakit jiwa membacanya~