Tuesday, February 9, 2010

W910i yang mengade sudah kembali insaf...alhamdulillah ehehehe

Hish...aku bosan betulla dengan handphone W910i haku ni. Sensitip nak mampuss. Benci betulla.

Korang nak tau x? Hp aku ni...kalo bateri die dah low, then aku telupe nak cas dan akhirnye die mamposs sendirik. Bersedie la. Lps tu...henpon ni akan jadi gile sikit. Contoh-contoh kegilaan henpon aku ni...mesej xsave, read msg xbole bace, gamba xbole bukak macam-macam disaster lagi la yang menimpa. Bile die jadik sewel macam ni..aku pon takde pilihan lain melainkan aku format balik setting die. Ni gamba henpon aku, kale sume same sebijik sejebon.

Nak format die senang je...tekan je dekat menu setting tu ado. Masalahnyer...segale data aku lepas tu hilang terus le dah kene format. Cthnyer msg hilang, nombo contact org pun hilang kecuali yang simpan dalam simkad tapi...kapasiti simkad sikit je bole simpan.Aku lepas dah beberape kejadian, aku dah buatla backup dekat merate tpt, dlp pc ade, dlm buku pun ade. Masalahnye...bende nak jadi tekejut-tekejut...dan aku takde la rajin nak p buat back up hari-hari. Macam poyo jerk. Data yang aku tak sempat backup selalu jadik mangse. Tu yg aku geram dan bengang sgt tuh.

Yg aku geram tu...bile dah formatkan, aku takde la nak p bukak buku masuk satu-satu balik kn no contact orang. Cthnye bile aku nak call org tu ke, atau nombor family aku ke, aku masukkan la. Jap g...ade la kawan-kawan aku ke call lps kejadian henpon aku jadi sewel ni, kalo msg aku bole lagi nak cek number (rajin...ehehe), ni kalo call...yg aku pulak kadang-kadang xbape cam sore...aku pun dengan lemah lembutnyer..tepakse la tanyer...er..ni siape ye, yela...mesra je org yg call aku,mesti kawan aku, tapi xtau sape, kang nak ckp tenggelam punce la plak....ape lagi lepas tu mestila kene sembur bagai...aku ni sampai hati tak simpan numbe die la ape la..aku jawab berterus terang cakap hp aku punye pasal bukannye sengaje tapi....bukannye diorg nak pecaye...sbb kadang-kadang tu org yg same jadi mangse dan setiap kali pun aku cakap hp aku punye pasal....hi.....geram betul aku dengan budak henpon ni la.

Dulu waktu aku nak kawen pun die buat hal. Aku tgh buzi nak cal ramai org. Bole pulak die buat hal yg mcm ni. Geram betul...............aku rase macam nak campAk je si henpon ni. Nasib baik aku ade buku talipon backup aku time tuh. Tapi, penat la nak cari wey...banyak sgt2. Ramai yg bg msg ucap tahniah waktu aku kawen hari tu. xsempat aku nak balas. Mcm mane nak balas....meseg diorg hilang mcm tu je dgn nombo-nombonye. DUGAAN BETULLA. Waktu tu backup aku pun lengkap. Mesti diorg ingat aku sombong. Hish...geram betulla aku dgn si henpon ni.

Smalam aku sgt bz t bz...aku tak perasan sgt la bateri aku byk ke x. Lgpun bukan ade org call aku smalam. Hp aku ni time cuti selalunye umo bateri die pjg sbb xgune, xbyk call. Bile aku nak g keje aku tgk hp aku ni dah blackout. Maksudnye die mati sendiri. Lps cas je....dari segi fizikalnye aku tgk ok la. Tapi...bile aku nak cek mesej2 yang aku bg dekat org dan org bg dekat aku utk double cek....satu pon tarak. Hais. Ini memang membengangkan aku. Byk mesej penting dowh.

Aku pon dalam keadaan emo...ape lagi pong pang pong pang le merungut dan komplen dengan penuh perasaan. Mule-mule aku call Mr M pakai tepon ofis sambil merungut dan komplen dan aku kutuk-kutuk budak henpon aku ni depan henpon tu sendirik. Biar die sedar betape die tu manje dan mengade. Mati sikit je...nak hilangkan data aku. Die tak tau ke...kalo time keje ni byk mesej penting yg masuk. Aku kutuk habis-habisan sebab geram punye pasal. Lantak ko la henpon. Nak kecik hati..kecik hati la sorang-sorang. At least aku tak mengumpat. Aku tak kutuk belakang. Lepas habis sesi meluahkan perasaan dekat Mr M...aku bagi tau dekat budak ofis aku si cik A pulak sbb die pun pengguna sony ericsson. Pong pang pong pang aku kutuk lagi...kali ni double kutuk sebab Cik a real berdiri depan aku. Mr m tadi macam ckp sorang-sorang je sbb thru phone. Cik A pun asyik sokong je komplen-komplen aku ni. Jadi...kutukan aku pun makin menjadi-jadi la bila ade supporter.

Yang magiknyer....aku mesej bos aku time balik keje tadi. Then, dah jadi habit...aku mesti cek balik ape bende yg aku type dekat die lepas dah send. Aku terlupe yg satu hari ni henpon aku sewel. Tibe-tibe....ade. Aik. Bos aku reply. Aku cek blk. Eh, ade gak. Aku belum lagi format. Baru nak cek backup dekat rumah lps balik keje sebelum format.

Muahahahahaa. Henpon aku ni dah insap ke?

Bagus, bagus, tu la bak kate orang tue kan...sayangkan anak tangan-tangankan, sayangkan henpon kutuk depan orang ramai.

'Hei henpon...lain kali jangan buat perangai burok lagi ok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kalo buat lagi siap ek! Meh sini nak sayang balik'

Sekian...pengaduan aku.

6 comments:

mysarah said...

beli baru jer la............

luna_e said...

mahal dowh....kalo hege setakat RM20, dah lame aku ucap goodbye je dekat budak hp ni

Tihara said...

cian budak henpon ni,kena kutuk laks :)

luna_e said...

biarkan budak henpon tu...bese sgt..mengade...malas nak layan ehehehe

CHeEsE LoV3R said...

same nset wit me...mine da pakai almost 2 years...nowdays suke stuck laks time msg *sob sob*

luna_e said...

tu la sony ericsson ni harapkan rupe je cun...tapi asik hang jer....kan