Wednesday, February 24, 2010

Selamat Tinggal RX7.....(sedey mode)

Rupe-rupenyer....ini la kali terakhir aku dapat snap gamba RX7 ence M huhu.....sedih pulak aku rasekan.


Waktu cuti CNY yang lepas, Mr M dan aku membawa pulang kete ni pulang ke kampung asalnye Sabak Bernam. Ade orang nak tengok untuk beli. Hari tu aku ade cite kan, nak bawak balik kampung, tibe-tibe ada yang bocor plak. So tak jadi bawak balik. Kali ni alhamdulillah tak dak apa-apa yang berlaku. Semuenye selamat sampai ke kampung. Gamba dekat atas tu aku snap waktu Mr M tengah panaskan enjin sebelum kiteorg nak start perjalanan pulang ke kampung.

Hari ni bapak in law aku telepon, cakap yang dah ade orang nak beli. Dah kompem. Dah bayar 50% dah pon, lagi 50% bile time dapat kunci.

Mule-mule dengar berite ni aku la orang yang paling yahoo sekali. Sebab apa? Sebab aku rase kurang sikit le beban maintenance kete. Bayangkan la...orang dalam family aku ni due je, aku dengan Mr M. Kete sampai 3 tapi yang actively used 1 je. Yg satu lagi sangat jarang..bile jalan-jalan jauh atau musim hujan je baru banyak digunakan. Yg si RX7 ni pulak duduk je tersadai dekat parking, takde sape pedulik dan guna.

Aku...soryla nak bawak kete ni. Sebabnyer..banyakkkk. Satu...minyak macam air keluar dari paip. Bumper depan die panjang ko....almaklumle sport car. Berpeluh aku kalo nak adjust parking. Lowered plak tu. Dibawak dek aku, jumpe jalan bumper, habis la bawah die sume jadik barai. Ahahaha. Radio tak de. Ekon tak kuat. Macam-macam la lagik.

Mr M sedih je. Almaklumla...kete tu banyak nostalgia pade die. Aku rase aku dah penah story dah sebelum ni.

Bile aku fikir-fikir aku pon rase sedih gak...sebab aku pon ade nostalgia gak dengan si RX7 ni. Akhirnyer...die akan bertukar tuan. Mr M bukan lagi tuan die dan kiteorg dah takde kete 'semport' ni lagi. Uwarggggggg........

Huhu.

'sayonara..................'

4 comments:

mysarah said...

RX7 la makcik. sejak bila plak korang ada RXZ

luna_e said...

eh....ahahaha typo error tq, dah tuka dah

Haney said...

wah...mana tak sedihnya mesti kereta nostalgic tuhh...

luna_e said...

ye la...dulu zaman kiteorg xde kete...ade moto dgn bas mini je...ini la kete kebanggaan kiteorg...tp sejak-sejak dah ade kete lain..kiteorg abaikn je kete ni huhu mesti si RX7 ni pon dah xnk jd kete kiteorg wakaka