Saturday, February 20, 2010

Shopping Online

Sejak berkecimpung dalam dunia blog ni kan asyik jumpa banyak sangat biznes secare online ni. Ada jual baju la tudung la aksesori la beg la kasut la bla bla bla bla

Bile window shopping dalam internet ni memang terasa teringinnnnnnnnnn sesangatttttt nak beli. Semue cute, cantik dan vogue. Kadang-kadang hege tu pon berpatutan tapi...patut-patut pon takde la murah sangat diorg ni jual.

Walau teringin macam mana pon...aku tak penah lagi klik nak beli ape-ape. Macam fobia tau jauh di sudut hati ni. Dalam hati ni jahat sunggoh dan asyik fikir...

Baju ni..dalam gamba nampak cun melecun tapi nanti aku pakai cun ke? Bukan bole try macam dekat kedai. Nnt dah dapat macam mane kalau bahu die senget la, size tak kene la, nak kene ote lagi dan bla bla bla.

Beg nampak cun dalam gamba. Dekat luar...betul2 cun macam ni ke? Hege dah la mahal...tak main puluh hengget. Sume main ratus dengan ribu je. Kang kalo mengecewakan je hasilnye macam mane.

Same la jugak dengan barang-barang lain. Tapi, kalo semue orang kepale hotak fikir macam ni...habis la tak laku bisnes online. Nasib baik semue orang tak macam aku.

Dulu, aku dengan Mr M hampir terjebak gak, kiteorg nak beli hp thru online dengan sorang budak Malaysia ni tapi dok US. Iyola...teknologi hp ni kan lambat sket masuk negare kite, dekat US hp yang baru nak masuk tu selalunye dah outdated dah...hege pon dah jatuh. Tapi..akhirnye tak jadi beli padahal dah beremel-emel macam-macam info dah. Mesti bengkek je budak tu sbb kiteorg mule-mule macam berie tapi last-last cancel. Tapi, die pon takde la rugi ape-ape dari segi wang ringgit lagi pon. Rugi mase je la. Investment tu...ok la.

Sbb cancel adalah...sebab-sebab macam aku cakap tadi. Kiteorg terfikir...bole percaye ke? Macam mane kalau dah bayar (sbb kene bayar dulu) nanti...barang tak sampai (mahal seh...)...n ade lagi sebab-sebab lain yang aku tak dapat nak recall sebab kejadian ni dah lame, sejak aku belum bertunang pon lagik.

Lebih kurang macam tu la apa yang tengah dok fikir dalam kepale otak aku skang ni.


Sekian,

**Cik Luna_e sedang gigih berfikir

4 comments:

Nazatul shima said...

emm..aku beli tudung je pon..baju tak penah lagi..hehe..

luna_e said...

erm...aku pon rase beli tudung ok kot sbb tudung online takde la mahal lepas tu impact die pada pemakaian pon tak de sgt kn...

Haney said...

Cik Luna, saya pernah gak beli produk2 kecantikan secara online, harga lebih murah dari beli kat kedai..dan service cepat..harini order esok dah sampai..tp kena berhati2 gak lah sbb tak semua yg jual online ni jujur..

luna_e said...

ei...honey awak berani beli produk kecantikan thru online???? Erm...tapi kalo beli macam benda ringan-ringan macam eyeliner ke mascara ke, ok la kot tapi kalo selain dr tu mcm bedak ke lipstick ke pencuci muke ke macam susah nak percaye la....tapi, tak tau la mungkin ada yang ok cume kite-kite je tak tau kot
Pendapat saye la..