Thursday, February 18, 2010

Cite Mentarang Tak Habis Lagi

Si Akira ni soh aku bace cite die pasal mentarang dalam entry aku yang due hari lepas. Korang boleh tengok dekat sini .

Baru la aku tau...rupa-rupanya si Mentarang ni baru je wujud lepas tsunami hari tu. Maksudnye, sebelum tsunami dulu memang tak wujud la ek binatang ni. Informative betul. Tak sangka kan. Aku ingatkan haiwan ni memang wujud mungkin cuma die ni spesis puak minoriti dalam komuniti siput jadi, tak terkenal sangat la. Itu pasal abah aku tak tau kewujudan die. Kalau siput sedut ke, lala ke, lokan ke, kepah ke, babi ke....memang femes le diorg ni. Semue orang tau walaupun tak semue yang aku sebut tu semue orang makan.

Si Mentarang ni kirenye macam pendatang asing la ni. Patutnye lain macam je aku tengok menatang si Mentarang ni. Bukan masyarakat tempatan rupanye.

Ehehehe.

7 comments:

Akira said...

lepas nih kalau lalu situ lagi kita beli banyak...lepas tuh pasarkan kat tempat lain plak...bagi dia fofular...rasa2 ada tak yg berminat nak commercialize kan mentarang nih..

mysarah said...

mentarang?? menatang apa tah.. (mls nk bace entry yg lepas ;p)

weh aku nasihatkan ko buat komen dlm bntuk pop-up. lg senang weh. pastu tak payah word verification tu sume.. wat lmbt jer

Akira said...

haa...satu lagi nak kasitau post2 awak ni menarik dan sempoila...saya dah follow dah...dan letak cik luna as my friends list on blogs..nanti kalau rasa2 blog saya menarik follow la jugak..thanks

luna_e said...

hish....sarah ni...mane bole malas..rajen sket..aku pon baru je kenai si mentarang nih

luna_e said...

akira...erm..nk commercial mentarang ni tapi..saye still geli la dengan menatang ni...tapi kalo ubah bentuk die kepade rupe yang tak menggelikan ok gak...ehehehe..nnt sy folo blog awk ye...

Akira said...

nih...blog pakcik nih lagi complete citer pasal mentarang nih...http://hassan1663.blogspot.com/2009/01/mentarang-rezeki-tsunami.html

luna_e said...

uiks...rajinnye awak seve pasal mentarang ni. Dah jatuh cinte dengan mentarang ek? Hehehe. Thanks for ur info. Nnt saye jenguk blog pak cik tuh. Hehe.