Tuesday, February 23, 2010

Kisah Mata aku dan Ray Ban

Phewitttt......



Sunglass ni biase je sebnanye. Korang pon bole jumpe dekat Uptown ke DownTown ke mane-mane la di persekitaran Malaysia ni.

Tapi....ape yang aku nak kecoh dekat sini adalah...aku baru je beli sunglass Ray Ban yang aku tayang dekat atas tu (bukan original yek tuan-tuan dan puan-puan) dekat Jalan Pasar hari Sabtu lepas dengan hege RM30.00. Ini belum kecoh lagi.

Klimaks kekecohan aku sebnanye...sun glass aku ni walopon Ray Ban tak ori tapi....POLARIZED korang!!!!!! Ahahahaa. Kalo yang biase-biase, RM10 je hegenye. Aku tes dulu sebelum beli. Uik...betul macam polarized ni, sebijik macam mak in law aku punyer. Tapi, die punyer ori beb...mahal....!!!!! Aku teringin dari sejak aku tengok die beli lagik. Tapi...untuk spend ratus-ratus dekat sebijik sun glass yang besa tapak tangan aku ni je ha...power tarak, setakat brand je yang gleme...aku rase ralat gile nak keluarkan duit dari wallet aku ni. Macam tak berbaloi. Tapi pada mereka yang kaye-kaye tu mungkin le tak heran namun, untuk aku yang bergaji seceot untuk digunekan bagi membayar installment kete viva aku tiap-tiap bulan rase tak berbaloi lak.

Ade sape-sape bole challenge hege aku yang murah ni? Ade? Ade? Ade? Ahhahaaa. Kalo ade, sile bagitau yek...aku nak beli lagik. Tapi, polarized yek. Ehehehe.

Lepas beli je asyik stalker kete orang je la. Iyo la...sebelum ni pakai sun glass biase kite tak nampak dalam kete orang esp yang tinted. Ni...nampak korang. Ahahaha. Tapi, aku tak de niat jahat ok. Tak masuk dalam kepale otak pon tengok orang buat ape. Dalam kepale otak ni cume excited dengan sun glass polarized tak ori aku yang pakai macam ori ni. Kagum lak dengan sun glass sendirik. Ahahahaha.

Aku memang suke beli dekat Jalan Pasar sebab bole beli sunglass yang dari glass bukan plastik okay..hege RM15. Orang pon bole tertipu dengan sunglass aku yang dari glass ni diorang ingatkan original. Ahahahahaa. Nasib baik la aku jujur...tak penah nak menipu. Dengan jujurnyer aku akan cakap ni tak ori la. Ye la..lagi pon, ade ke orang nak percaye aku kalo bende tu betul-betul ori pon. Aku raser, kalau aku jadik diorang..aku tak pecaye. Ehehehe.

Kalau dekat Uptown ke mane-mane tempat lain, yang plastik diorang jual RM10, kalo gelas je nak jual RM30 la, plg busuk RM25. Chaich. So, kalo sape-sape berminat korang g la seve kat Jalan pasar. Ehehehe.

xoxo.

2 comments:

mysarah said...

belikan utk aku. tapi aku nak diskaunnnnnnnnnnn

luna_e said...

bole la bagi diskaun 10% tapi aku jual ko hege die RM50 dgn diskaun YES 10%, macammane????????
Ahahahaha......