Friday, February 19, 2010

Lagi Kisah Hari Jumaat

Wala...Jumaat lagi....



Hari ni kan aku bangun lambat gile la wei...tapi yang hampehnyer aku masih maintain cool dan rilek je time bersiap-siap tanpa pandang jam langsung. Sebab kan, kalau pandang jam mestila jadi kalut kan bila dah lambat. Malam tadi aku bukak blog si shazwani hameed..blog die ade aku tempek dekat sebelah. Die buat tutorial pakai tudung weh....kagum gak aku sebab aku ni bukan pandai pakai tudung pon..asyik merapu dan compang camping je. Jadi..macam biase le..bile tengah excited dan teruja tu...kompem la aku study menatang tu berie-rie mengalahkan budak nak ambik SPM.



Jadi, pagi ni memang bekobar-kobarla aku nak tes bile g ofis. Dah la bangun lambat kan...nak iron baju si ence M lagi, lepas tu pening nak tes tudung mane yang sesuai kan, dah dapat tudung nak kene fikir baju ape plak nak match hadei..mengarut betulla. Nasib baik la teknik pakai tudung ni bile diprektikkan takde la susah sangat lagipun aku bernasib baik sebab aku pilih tudung yang prestasi die bagus sket. Cube aku g ambik tudung yang performance hampeh2, mau sakit jiwe rage aku pagi-pagi.



Disebabkan lambat, aku ingat nak bersolek dan touch up dalam kete je la. Smalam aku kene kutuk dengan En S...die kate sejak akhir-akhir ni muke aku pucat lesi. Chaich...nak perli aku tak bersolek la tuh. Tengah panaskan kete, aku ambik kesempatan untuk memekapkan diri. Tengah tempek-tempek eye shadow, tibe-tibe aku nampak kelibat ence K nak ke kete melintas depan kete aku, si K ni budak satu MRSM aku yang memang aku tau menetap dekat apartment yang same. Kete die lak parking sebelah kete aku. Tersengih-sengih nengok aku yang comot tengah bermekap. MALUNYERRRR!!!! Mesti dalam hati die gelakkan aku dan cakap aku ni tipikal pompuan. Huhu.



Sampai je ofis, kaki aku baru je nak melangkah ke ruang recept...tibe-tibe ade suare pompuan joreng memekik dekat aku "weh,lambatnye datang' aku pon terkedu. Aku pandang kanan kiri tak de orang pon...yang ade budak despatch tengah tersenyum. Tapi, aku tau..tu suare Cik C. Maka dengan selambanyer aku jawab "Erm...magik kan???" terus aku laju-laju panjat tangga ke tingkat atas.



Apehal aku jawab macam tu? Tak de kene mengene langsung pun dengan yang hidup dan mati. Ahahaha. Lantak la.



Ni ar...style lilit tudung yang aku baru blaja malam tadi. Tapi aku tengok dekat dalam gamba yang aku snap pakai henpon aku yang gedik tu, macam tak de perubahan besar pon. Macam same je dengan tudung-tudung lain yang aku pakai.



Aku rase kan..mate aku besar sangat la. Macam mata hantu je...takut plak aku tgk gamba bawah ni.





Ini aku adjust dekat depan buat 2 lapis...ntah hape-hape je...tak de impact pun.





Jakun tul la aku ni. Chaich.



Tapi...ape yang bes lagik...tibe-tibe je tadi ade plak hamba Allah yg baik hati hadiahkan aku voucher Jusco RM30. Ok la tu...ye ha.



Salam...

4 comments:

mysarah said...

apa kabo opis today?? hehehe

luna_e said...

ofis dalam keadaan baik cerie dan gembire di kale ko MC muahahaha

mysarah said...

minggu depan aku nak mc lagi lah. muahahaha

luna_e said...

cesss......