Monday, March 15, 2010

Kisah Kasut diskaun 50% yang hampehs gass ekekekeke

Lumrah manusia ni...nak beli barang-barang tak murah tapi dengan hege murah. Jadik, bile je musim bagik diskaun..semue orang pon berduyun-duyun memenuhkan diri dekat pasar raye- pasar raye yang ade dekat Malaysia ni sampai parking pon jadik penuh, kedai pon penuh, restoren fast food pon penuh.

Aku pon...same dengan je, terlibat gak...bile ade sale ni...sibuk je...nak menyibukkan diri dekat kawasan2 yang dah sedie sibuk. Ape nak jadik aku pon tak tau.

Tibe-tibe ade satu kasut yang comel ni, hege selalu RM40++, tapi sebab diskaun, dapat la RM20. Maka aku pon tanpa fikir 10 kali terus la ambek kan. Dah murah. Cute plak tu.

Malangnyer yang aku nak cite ni...pada kali kedue aku pakai kasut tu yakni jatuh pada hari kelima lepas kasut tu dibeli, aku pakai dan berjalan macam biasa menuju ke tempat tiket parking untuk bayar parking kete.....tibe-tibe......tumit kasut aku pecah!!!!!!! PECAH wei...bukannye patah. PECAH! PECAH!PECAH!

Aku bukan tengah berlari...bukan tengah melompat...bukan lepas menyepak dinding, bukan berkawat bukan semuenye bukan bukan bukan. Aku hanya naik tangga untuk ke tingkat due, kemudian turun dan berjalan ke tempat tiket parking. Itu aje pergerakan aku. Aku....berat sangat ke????? Musykil pulak aku.

Aku sunggoh.......KECEWA....!!! Kasut aku tu masih lagik comel. Tapi...tumitnye dah hancusssss. Sebelah je plak tu..sebelah lagik masih okay. Aku sunggoh kecewa....!!!!!!!!!

Tapi, standard la kan, time sale mestila kedai-kedai keluarkan barang-barang yang dah lame dlm stok diorg dan ditakuti rosak. Hai..nasib nasib.

4 comments:

Haney said...

agaknyer tumit tu diperbuat daripada kaca...sbb tu pecah..

luna_e said...

ehehe...tak la haney...dari plastik kot tapi...agaknye dah lame kasut tu dalam warehouse, material tapak die tu dah mereput dari struktur dalam die kot...bayangkan la, kasut tu Metrojaya jual RM40++, rasanyer die bgik 50% diskaun tu still got margin so, ntah2 die ambik dekat kilang RM15 je kasut tu. So mesti la material kasut tu pon tak bagus sgt.

Eik....pjg plak jawapan saye ni ehehehe.

nn said...

ok. sedih disitu. huhu. kasut i baru tercalar. beli murah jugak. half prize jugak. calar tu salah i. tapi tumit dia salu goyang2. haha. naseb ta jatuh. tp i sayang kasut tu. :(

luna_e said...

n : hm..itu la masalahnyer kalau kasut yg murah ni kan...walopon comel, tapi byk kurangnyer...lebihnyer ade gak, tapi dekat wallet la hehehe