Wednesday, March 3, 2010

Aku Bukan Lagi Maxis....bye Maxis!!!!

Mulai saat dan ketika ini, aku bukan lagi Maxis. Walopon aku tak tukar nombo, masih same, tapi skang ni aku dah di bawah celcom.

Ini semue gara-gara Mr M yang gedik sangat nak tuka jadik plan 1+5 celcom tu. Die begitu bengang dengan performance Maxis yang agak kurang proaktif la pada aku skang ni jika nak dibandingkan dengan Celcom dan DIGI. Kalo dulu, memang Maxis tip top. Skang ni aku tengok prestasi diorg dah menurun sket.

Kebaikannye bile tuka plan ni, aku tak payah isi prepaid henpon aku lagik dan kalo aku nak kaco die time keje dah tak payah pakai tepon ofis sbb aku dgn die line kiteorg free.

Tapi keburukannyer, kalo aku nak gayut dan call orang lain lame-lame susah la sket sbb bil Mr M bayar, nanti aku rase bersalah plak gune untuk perkare yang tak berpaedah. Sebab, kalau telepon nombo selain dari nombo 1+5 ni, mahal le sket. Huhuhu.


Aku saje je mengabadikan gamba sim kad aku ni. Memori ni. Korang tau berape hege simkad aku ni???? RM170 okay.....!!!!! Aku paw abah aku untuk beli simkad ni. Mahal. Nasib baik abah aku memang baik hati dalam memanjakan anak-anak.

Skarang ni...simkad sumer murah-murah. Kalo nak mahal sket sbb nak pilih nombo je la. Hei...zaman-zaman. Chaich.

7 comments:

Sharinginfoz said...

apa-apa pun yang penting ianya memudahkan...

Jom DPLI

iphone dengan Digi

Akira said...

welcome and join the club...

dulu memang mahal...ingat lagi masa mula2 beli sim card hotlink nih...rm219 ke rm290...masa tuh tahun 1999...rasa cam besh je bila dpt beli...skang nih murah btul...

luna_e said...

sharinginfoz : Betul..betul...betulll

Akira : Setuju sgt dgn Akira, saye dulu yang RM170 tu murah sbb tgh promotion tuh...bangge gile dapat beli murah sbb time tu hege die mmg RM200 lebih...abah saye bagik RM200 untuk beli simkad, kalo tak cukup top up duit sendirik, jap g ade promotion, dapat jimat duit lagik....bangge betul time tuh.

luna_e said...

sharinginfoz : Betul..betul...betulll

Akira : Setuju sgt dgn Akira, saye dulu yang RM170 tu murah sbb tgh promotion tuh...bangge gile dapat beli murah sbb time tu hege die mmg RM200 lebih...abah saye bagik RM200 untuk beli simkad, kalo tak cukup top up duit sendirik, jap g ade promotion, dapat jimat duit lagik....bangge betul time tuh.

luna_e said...

sharinginfoz : Betul..betul...betulll

Akira : Setuju sgt dgn Akira, saye dulu yang RM170 tu murah sbb tgh promotion tuh...bangge gile dapat beli murah sbb time tu hege die mmg RM200 lebih...abah saye bagik RM200 untuk beli simkad, kalo tak cukup top up duit sendirik, jap g ade promotion, dapat jimat duit lagik....bangge betul time tuh.

Dayung Serian said...

salah satu cara en.hubby nak memantau segala panggilan yg dibuat olh cik isteri. tapi bagus sbb kita pun save $$ tak yah bayar bil henpon.

luna_e said...

dayung serian: ehehe....betul gak kate cik dayung serian