Thursday, June 17, 2010

Workout

Yuhu.....!!!!

Sebelum aku memulakan kata-kata, aku ingin mengucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada cik Sarah kerana sudi bagi aku copy cd workout dari Gillian Michael. Ala...yang jadi instructor The Biggest Loser tu. Er...korang tak tengok ek? Tak pe la..buat-buat tengok je. Sebnanye aku pon tak tengok...tapi kadang ade la singgah jap tengok 2-3 saat. Phew.......

Sebenarnye di kala aku tengah menaip blog ni aku baru saje habis workout berpandukan video tu la. Mak ai....penat gilerrr.......aku tak pernah sepenat ni. Tengok step die macam sempoi je. Bile ikut..adoyai......tuhan aje la yang tahu. Tak tau la kalau faktor kegemukan aku ni yang menyebabkan aku menjadi sempottt.

Bayangkan lah...video training untuk sejam korang...aku habiskan dalam masa 2 jam. Agak-agak penat je, aku stop bukak facebook la...lepas tu sambung lagi...penat...bukak blog...sambung...penat lagi...tengok youtube plak drama nur kasih...sambung balik...penat...YM dengan adik aku pulak..sambung balik...penat...telepon mak aku..sambung balik...penat lagi...download gamba adik aku send (tapi asyik fail je, fed up betul)...sambung lagi dan lagi dan lagi sampai la habis. Phwee......adventure kan cara aku workout. Muahahahahaha.

Bila dah habis workout ni...ngantuk pun ade, penat jangan cite la...peluh pun jangan cite la...perut aku ni rase sengal nak mampuss. Tapi, orang cakap kalau lepas workout then rase sengal-sengal maksudnye lemak kite berjaye dibakar. Wow...i loike.

So, ape lagi...marilah kite ber'workout'....dan amalkan cara hidup yang sihat!!!!!!

2 comments:

mysarah said...

oit ko buat sume stage terus ker??? memang la penat wehh.. buat yang 1st stage jer dulu. kalo balun sume memang la penat. adoyaiii

luna_e said...

tak la...aku baru je buat 1 stage la ni...kalau aku buat semue stage...confirm tak masuk ofis hari ni. Ini pon bontot aku sengal nak mampus...camne aku nak main badminton petang ni. Habis la ke'champion'an haku....ahahahahaha (gelak setan)