Monday, December 21, 2009

My Best Friend Wedding

Ok...sekarang ni aku nk share story pasal wedding besfren aku...cik N.

Untuk introductionnye...biar la aku cite sikit sebanyak pasal Cik N ni. Aku start kenal die waktu dkt MRSM Taiping. Waktu 1st day registration day, die beratur selang sebelah je dgn aku. Aku ni kn brutal dan series...so aku buat2 cool je le sambil queu tu. Dah la dtg register lambat. Padahal umah aku bknnye jauh pn dgn MRSM ni....dlm stgh jam perjalanan je. So...nombor aku pn dh nk last2 la. Tp...Cik N ni...punye la kepoh. Pot pet pot pet pot pet. Barisan tu punye la pjg...tp...die ni xhbs2 bercakap. Tak tau aku ape bende minah ni kelentong budak sebelah aku. Tp....last2 aku tau gak la...die tgh excited cite pasal hindustan. Agaknye...hbs satu movie die cite kt budak sblh aku kot. Erm..buat pengetahuan korang yg dok sebelah aku namenye Cik Y.

Tgk2...bilik aku pulak berjiran dgn Cik N ni, kelas pn same, homeroom pn same. Ktorg homeroom Topaz, kelas 411. Maka...terpaksa la aku berkawan dgn Cik N ni.

Cik N ni mmg kelaka orgnye. Peminat fanatik hindustan. Ala...tp time tu kn mmg hindustan tgh meletuppp. Die ni mmg minat gile dgn Shah Rukh Khan dgn Hrithik Rosyan. Ko sebut je...cite hindustan ape...kuch2 hotak hai, dil to pagal hal, hum dil chuke sanam, ape lg yek... pardes..ha kau...terenye aku ekekeke (ni hasil berkawan dgn Cik N la ni)...lps tu ko bg tau je senarai artis bollywood...aishwarya rai,juhi chawla,er....kajol,rani mukrehee n bla bla bla...aku rase sakit lak kepale hotak aku ni sbb xingat sgt. Semue cd, magazines, gosip, hobi pasal2 artis bollywood ni mmg bak kate org dlm tgn Cik N je. Kalau SPM tu keluar soklan pasal bollywood ni, cthnye siapakah kekasih Salman Khan ketika ini, filem apakah yg dilakonkn oleh Amir Khan etc etc...aku mmg berani kompem...die mesti dpt plg busuk pn....98%. Lps tu siap mengaku Hritih Rosyan tu boyfren die lagi tu. Pening gak kepale aku. Pendek cite nye...kalo aku nk tau pasal cite Dil to pagal hal la katekn....aku xyah tgk cd die...aku ckp je dkt Cik N...die akan story aku 3 jam...semue dialog alih bahse siap dgn tarian2 nye skali pasal cite tu dr awal sampai akhir. Aku mmg selalu layan minah ni. Tu yg lg kamcheng. Sbb umah aku dkt kg...xde vcd player. Yg ade tb je. Jd aku xpenah ade can nk tgk cite hindi baru ni melainkn die tayang dkt tb. Aku lak dok boarding skul, mane bole tgk tb selalu. Lg la cite hindustan ni....bertuah la warden nk bg. So...aku layan la cite minah ni. Lps tu time assembly lg satu. Boring nk mampuss...tp, dgn adanye Cik N, assembly tu xde la bosan sgt. Huahuahua......

Lg satu kelebihan Cik N ni. Die ade stationery mcm dkt kedai stationery ha...ko. Pensel case die aje...besa beg mekap mak2 andam zaman sekarang. Ko ckp je nk pen kale ape, highlighter kale ape, pen dakwat basah, dakwat kering, pensel kayu pensel tekan, kale betul, segale anak beranak tuk nenek sampai cucu cicit stationery die ade. Hebat betul kawan aku ni. Yg aku plak ade pen biru sbtg, merah sebatang, pensel sebatang je. Makanye....aku la pengepau stationery nye yg plg tinggi ratio nye.

Huiii byk betul aku ngumpat besfren aku ni. Ngumpat ke...aku ckp pasal kelebihan. Bkn ngumpat ye.

Ade lg...ko xhbs lg. Meja study Cik N. Penuh dgn collection music box dr akak angkat die. Byk weh......rasenye lbh dr 10 kot. Mcm2 jns dr yg kecik sampai yg besa bapak. Aku rase si N ni sampai tahap anggap meja tu tpt hiasan je...bkn meja study. Bilik die plak....kalo ko masuk mcm masuk ke skolah tadika. Penuh dgn wallpaper doraemon. Dari almari sampai ke dinding sampai ke meja study. Bkn tu aje wey....bilik Cik N ni asyik jadi juare bilik plg cerie bertahan tuh. Bangge betul aku sbg jiran sblh. Ahahahaha......

Lps hbs SPM pn...ktorg msk UiTM satu kos, satu kelas, satu bilik, satu rumah sewa, sampai ke praktikal sampai sambung ACCA. Cume bile dh keje je...baru le ktorg life masing2.

Dh penat lak aku ngumpat si N ni. Nnt la aku sambung pasal trip aku ke kenduri die. Terlbh pjg lak nye intro ahahahaha.

Ini la die aku taruk sket gamba Cik N ni ehehehe....

Ampun ye...besfren.

xoxo

2 comments:

mysarah said...

penatnyer aku baca kesah Cik N ko ni.
fuhh!!!!

luna_e said...

Aku saje je nk memupuk kempen budaye membace...esp pade ko la sara...!!! Ahahaha