Monday, January 3, 2011

Mistikkah cerita ini?

Aku tak pastila ape yang aku nak cite ni masuk dalam kategori mistik ke tak? hehehe.

Pagi-pagi aku masuk ofis, rutin biasa la...on PC, g pantry buat milo, isi air dalam botol, lepas tu warm-up sikit sebelum aku memulakan konsentrasi aku terhadap kerja dengan seriyes. Ececece.

Seperti biasa, mak cik cleaner pun masuk bilik aku buat apa-apa yang patut macam lap meja ke, mop ke, sapu-sapu ke n whatsoever. Aku pon dengan ramah nye tegur mak cik tu.

aku :hi mak cik... ( sambil tersengih kambing dan meneguk air milo)

mak cik :Dah minum?

aku : er.....tengah minum mak cik (aku sengih lagi tapi dalam hati aku..konpius sket dgn soklan mak cik tu)

mak cik: hehe tak minum dengan cik abang?

aku : o..tak sempat tadi

mak cik: tak pe la...macam mak cik ni, dah tak bersuami. Dah macam-macam mak cik kene dengan orang yang rampas laki mak cik. Kaca, batu semue dah dikeluarkan dari perut mak cik.

Aku : Ha? O..sabar la mak cik. Tapi, orang tu dah rampas suami mak cik, apsal die nak kenekan mak cik lagi. (aku tekejut sebnanye tibe-tibe pulak mak cik ni nak emo tapi aku layan aje la kan...)

Mak cik: Die nak rumah mak cik!

Tiba-tiba korang...mak cik tu menarik narik sesuatu dari kepalenye.

'pang!!!!'

Mak cik tu tepuk almari fail dalam bilik aku.

Aku pon ternganga...apehal pulak mak cik ni..takkan histeria kot.

aku : er....apesal mak cik?

Mak cik : ade setan nak masuk dalam kepala mak cik tadi. Mak cik dah tarik keluar.

aku : er..macam mana mak cik tau ade setan nak masuk?

Mak cik : Mak cik orang belajar...mak cik tahu la.

aku : Habis tu...mak cik letak setan tu dekat almari bilik saye. Macam mane? (aku konpius gile ni)

Mak cik : Ish..tak ape. Ia ibarat angin je dik. Mak cik tepuk die dekat almari kamu nanti die terbang la pergi.

Mak cik tu pon keluar dengan selamba. Aku pulak terkebil kebil sorang-sorang tengok almari yang tak bersalah tu.

Mistik ke cite aku ni?????

2 comments:

AesyaZealous said...

wahaha mistik!!! mcm tu je mkck tu blah?? setan tu gi mane?? haha

Who is Luna? said...

hahaha tu la pasal...konpius sekejap...tak tau nak caye ke tak..tapi bace2 gak la ayat kursi lepas tu..buat koje macam biase la, malas lak nak pikir