Sunday, January 30, 2011

Impian saya di Kala Kebosanan

Impian aku yang dah lama bertahun-tahun tersimpan dalam hati ni..tapi tak dapat ditunaikan sebab konon-konon bizi la sangat chaich.... BERCUTI DAN MELANCONG.

Rasanya dah banyak entri dah aku cite pasal benda yang sama ni. Aku pun boring. Sapa yang penah baca pon mesti boring jugak. HUHU.

Tapi...aku tak nak bercuti melancong setakat nak bershopping-shopping menengok-nengok barang seperti pinggan mangkuk Vantage,pyrex,tefal ke, tengok baju beg tangan LV coach DKNY ke...aku tak mau tak mau dan tak mau. Boring. Kalau setakat aktiviti sosialnye macam tu..tak pe la tak pe, aku rela cuti dok umah je. Paling tak..baik aku shopping je dekat-dekat macam dekat Pyramid ke. Aku tak nak. Aku rasa itu sume percutian yang membosankan. Hidup aku yang dah sedia bosan dan penuh dengan perkara yang membosankan. Aku tak nak tambah lagi aktiviti-aktiviti bosan yang akan memenuhkan lagi kuota bosan aku.

Impian aku..simple je..aku nak jadi macam dalam show the Amazing Race tu. Aku nak travel then do something adventure n full of excitement. Perkara yang kite takkan nak buat hari-hari macam tu. Baru berbaloi percutian tu. Baru aku rasa diri aku ni tak tergolong di kalangan masyarakat yang membosankan.

Contohnyer...dapat pergi diving dengan snorkelling dekat Sabah atau Terengganu ke, pergi climbing gunung kinabalu ke, dapat skiing dekat Jepun ke, atau apa-apa aktiviti yang seangkatan yang walaupun aku tak senaraikan sebab tak de idea time tulis entri ni tapi masuk dalam kumpulan aktiviti yang Adventure, Happening dan dalam masa yang sama dapat appreciate nature.

Tapi macam mana...kalau aku tak bizi...Mr M bz. Mr M x bz..aku bz. Aku tak bz..Mr M lak bz. Kekadang due due pon bz. Time hari raya AIDILFITRI je kot yang baru due-due tak bz. (saje je nak highlight aidilfitri je sbb hari raya haji pon...tak tentu hala sambutannye huhuhu nasib nasib)

Kecewa sang putri asyik merungut dalam hati pasal hal ni tak sudah sudah.

2 comments:

princeduyong said...

hehe...kena curi2 gak masa tu...

Who is Luna? said...

mencuri masa tu jatuh dosa tak..hehe (soklan bodo lak hehe)