Sunday, January 9, 2011

Big Brother dekat Kota Damansara

Assalamualaikum,

Aku ni kan..peminat western food. Dulu waktu aku kecik-kecik tak pernah terfikir pon nak minat makan western food. Tibe-tibe dah besau panjang ni...asyik nak makan western food je. Tak sedar diuntung kan? Hehehehe.

Aku paling suke makan dekat 'The Chillis' sebenarnye. Aku rasa dalam banyak-banyak restoran di sekitar lembah klang ni...kat sini la makanan die paling maveles. Definisi maveles adalah..bila kite makan..lepas tu kite teringat-ingat rasa sedap makanan tu walopon dah berbulan-bulan lamanya. Hebat kan pujian aku ni?

Malangnya lepas tu...aku dapat bertubi-tubi mesej yang mengatakan Chillis tak de pengesahan halal sebab diorg mencampurkan arak dalam steak diorg. Kecewa betul aku. Hal halal tak halal ni tak boleh dianggap enteng. Dulu kadang-kadang aku hantam je kan. Tapi, bila dah sekarang-sekarang ni...aku rasa aku kena sensitip pasal isu ni. Aku ni kan orang muslim. Aku pon dah tak jejakkan kaki lagi dekat Chillis.

Satu hari tu..tengah aku seve-seve dekat internet restoran western ape yang bes sebab nak celebrate something dengan Mr M, aku terjumpa la pasal 'Big Brother' yang terletak dekat Kota Damansara. Lepas tu ada yang komen, rasa steak die lebih sedap dari 'Chillis'. Aku ape lagi...terkinja-kinja dan tergedik-gedik la ajak Mr M pergi sini. Hehehe.


Tada...dah sampai. Terletak dekat PJU 5, Jalan5/20...tak susah pon nak cari.


Kiteorg memang datang dengan perut yang kebuluran. Hehehe.

Ini set combo (chicken chop+lamb chop+fish&chip)...Mr M yang order. Tamak sungguh bunyinyer.

Komen: fish & chip die agak tak berjaya. Muak sikit. Lamb chop nye...terlebih masak. Tapi, chicken chop die agak sedap.
Aku order...lamb chop. Masak medium.


Komen: Lamb chop nye tak berape medium. Macam terlebih masak. Tak de rase istimewa sangat. Hati aku agak kecewa la. Tapi, thumb up to Mash Potato die. Sedap. Mash potato die memang sedap.
Oleh sebab kiteorg konon-konon lapar sangat la kan, order lagi satu untuk kongsi. Carbonara Spagetti.

Komen: Dalam ketiga-tiga dish yang kiteorg order, yang ni yang paling terbaekkkk sekali. Sedap. Seriyes dong sedap. Ini aku bagi thumb up.Kiteorg makan sampai ke titisan cheese yang terakhir korang tau. Sesiape nak datang sini..aku recommend makan spagetti ni. Sedap korang sedap...!!!!

Sesiapa nak cuba..korang try la. Mane la tau kan..korang nak ajak awek ke, tunang ke, famili ke...boleh la try sini. Restoran die ni harga agak affordable la and santai. Asian food diorg ada gak. Tapi, dah datang western food korang..takkan nak order mee goreng je kot...tak western la korang hahahaha.

4 comments:

ahmadbaihaqie abdrazak said...

woahh. sumpa nak cube spageti sni. cun lah. tq sharing :D

Anonymous said...

salam...
owh tuan tanah...
big brothers ade halal jakim x?
jgn percaya gengan perkataan halal yg ditulis sendiri oleh kafir...

Who is Luna? said...

anonym : hm..bukan owner die melayu ke? Rase macam penah masuk jalan-jalan cari makan? Kalau xsalah la..

ahmadbaihagie: bukan je cantik..sedap ...!!!! cube la.

rushdan said...

kenapa tak beritahu harga setiap hidangan dalam gambar tu , x rock la mcm ni :)