Thursday, December 2, 2010

Evolusi Cita-Cita- Saya nak jadi Cikgu Tadika

Assalamualaikum

Masih ingat lagi tak korang apakah cita-cita korang yang pertama kali dalam hidup korang? Ingat? Ingat? Ingat?

Aku kalau cita-cita masa aku tengah baby lagi tu...tak ingat la weh. Tapi, setakat apa yang aku boleh recall dari CPU otak aku ni, cite-cite aku yang paling suci sekali waktu aku dalam linkungan 5 tahun ialah 'CIKGU TADIKA'. Korang jangan salah sangka yang cikgu tadika aku pengaruh aku ke ugut aku suruh jadi macam die besa nanti. Salah ye telahan melulu korang tu. Hehe. Waktu tu aku rasa cool gile jadi cikgu tadika. Dah besa-besa boleh lagi nak main polistrene, main pondok-pondok, main masak-masak. Bes tu. Tu yang berkobar-kobar aku bagitau mak aku nak jadi cikgu tadika.

Tapi, mak aku kepochi..habis die kepoh dekat semua sedare mare aku yang aku ni besa nak jadi cikgu tadika. Mak cik-makcik aku pulak bukannye nak bagi sokongan moral ke tips-tips nak jadi cikgu tadika ke ape...diorg gelakkan aku pulak. Masalahnyer, mak aku pon gelakkan aku jugak. Tak patut tak patut. Ei, diorg ingat senang ke nak jadi cikgu tadika ni? Hanya mereka yang cool macam Cikgu tadika aku je boleh jadi cikgu tadika. Boleh naik moto g skolah macam ayah aku (cool tu), baju bunge-bunge, pandai pujuk budak-budak nangis, selalu rotan dan marah mana-mana budak yang suka buli aku..macam-macam lagi la. Diorg pon belum tentu boleh jadi setere cikgu tadika aku.

Hihi. to be continued.

1 comment:

ernizz said...

jom share info @ http://ernizz-ernizz.blogspot.com/