Monday, July 12, 2010

Bising.....!!!!!! Sakit kepalaku...

Minta maaf la semua kalau isu yang aku nak kupaskan hari ni buatkan korang boring nak bace. Asyik-asyik keje mengkomplen je blog aku ni.

Seriyes kawan-kawan...aku ni sebenarnye insan yang tak suka mengkomplen. Selalunye aku redha je dengan ketentuan alam. Contohnyer dulu, aku beli tiket nak naik bas dari kl ke Seremban, mak cik tiket tu suruh tunggu aku dekat satu tempat ni. Aku pon dengan lurus bendulnye tunggu. Lepas tu, bas nye dekat simpang sebelah, aku tak perasan terus berlalu pergi tanpa driver bas tu panggil-panggil pun. Aku kecewa betul sebab ditinggalkan begitu aje dengan sikap bas tu yang memang servis die teruk nak mampus termasuk la tukang jual tiket tu yang aku rase diorg ni macam tak penah belaja sopan santun dari mak bapak diorg. Tapi...aku redha je dengan linangan air mata. Tak komplen pon. Sabar tak aku? Ehehehe..tetibe je kan.

Tapi, kali ni...disebabkan aku ada blog, aku nak complain dan mengumpat sepuas-puasnye dekat sini. Dan aku tak nak mintak maap dekat empunye diri. Muahahahahaha. Ok la tu kan...aku komplen dekat sini je...macam mana kalau aku complain dekat tv ke surat kabo ke melodi ke...macam mane ha...ha..ha macam mane......

Dulu aku penah complain mamat yang gile kete dekat kawasan rumah aku ni. Siang malam aku tengok mengadap kete die. Kalau aku balik tgh malam bute pun aku tengok die tak tido lagi...mengadap kete die. Kadang-kadang aku fikir, die ni tak payah beli rumah atau sewa rumah dekat sini pun tak pe...sewa tapak parking je. Tido dalam kete. Hahaha. Ini tengok macam tak de parking sendiri jer.

Ok la...hari ni bukan isu parking yang aku nak bising. Tapi, masih mamat yang same. Isunye sekarang, tadi aku balik keje, mamat ni mungkin la baru pasang stereo radio yang dasyat gile dekat kete die...die punye pasang weh....punye la bising. Cuace dah la panas. Aku dah la sakit kepale. Bunyi bising die bum bam bum bam tu.....aku rase disko pun kalah. Hish.....bising betulla.....

Mujur rumah aku tingkat banyak tinggi. Sebelum aku nak masuk rumah. Tengah dok belek belek kunci, aku masih dapat dengar kebisingan radio die. Nasib baik dah masuk rumah aku yang kedap bunyi ni...bunyi bising tu tak ikut sekali. Alhamdulillah.

Kalo pasang lagu isabella amy seach ke....lagu Man Bai ke, lagu Meet Uncle Hussein ke, lagu Yuna ke, bole la tahan..ok. Ini..tak de lagu pun weh. Bum bam bum bam je.

Ikutkan hati nak je aku sabotaj kete mamat ni...biar padan muka. Tu..ikutkan hati la. Orang-orang tue cakap ikut hati mati. Aku tau la...aku ni amalan sendiri pun tak lengkap lagi, tak bersedia lagi aku nak mati. Jadi...aku pun bersabar dengan istiqamah supaya tak ikutkan hati. Hehe.

Haish.

2 comments:

mytrajet74 said...

mamat tu dah kawin ke blom? hensem tak dia?

luna_e said...

O.....takkan macam tu pun u nak ngurat??????
Dah kawen dah...dan...TAK HENSEM...pecaye la
(jahatnye aku....hihi)