Tuesday, October 11, 2011

Rugby - Gladiator

Assalamualaikum

Sebelum aku nak meneruskan pendapat aku pasal sukan RAGBI ni, aku nak mintak maaf dulu sebab para peminat sukan Ragbi semestinya akan bengang+terasa hati+rasa pissed off dengan aku+segala makna perkataan yang sinonim dengan contoh perkataan yang aku dah bagi.

Aku tak kisah sebab pada aku 'andai ko berani kutuk orang, kena la berani terima kutukan orang'. Kalau nak touching je, baik ko diam. Betul tak?

Pada aku yang agak personal ni, aku rasa sukan Ragbi ni macam sukan yang tak bertamadun korang faham tak? Suck . Ok, dah bagi statement kena bagi contoh kan.

Macam mana la aku cakap tak bertamadun. Semuanya akan berebut-rebut bola secara ramai-ramai, ko hempap die, yang lain hempap ko lak, lepas tu bergomol-gomol ramai-ramai, semua pun pakat cium bontot geng sendiri atau pihak lawan. Hi..yerk so disgusting you know. Ahahaha.

Kalau pihak lawan tengah bawak bola, ko nak stop die ko terkam die macam nak terkam ayam buat sembelih hari raya je, tak pun ko terkam dengan gaya cium bontot die. Ahahaha. Kalau pihak lawan yang ko terkam tu hari tu makan telur rebus banyak, time ko terkam bontot die tu, die bagi hadiah kentut paling wangi dekat ko macam mana hahahahahahaha. Owh..boleh buat strategi tu.

OMG !!! So Disgusting hehehehe.

Aku tak faham la..sapa pencipta sukan Ragbi ni. Mungkin dia adaptasi dari Sukan Gladiator zaman Rom dulu kot, dia nak mensukankan Gladiator, dia tukar jadi Ragbi. Aku buat spekulasi sendiri je ni. Tak dak fakta Sains atau Sejarah pun.

No butthurt ok.

PEACE YO!




2 comments:

TANJUNG RHINOS RC said...

Hehe.. satu kajian yg kelakar.. tp okla..

Saliha said...

eh, ini dikira sebagai kajian ke? Suka suki je merepek. Thanks for dropping by Tanjung Rhinos RC.