Wednesday, May 25, 2011

showdown 2011- Drama on the dance floor was not cool at all.

Macam tahun lepas, aku memang peminat tegar showdown ni. Tiap-tiap minggu tak pernah miss lagi.

Dulu waktu sekolah rendah dulu aku selalu gak buat showdown time main zero point hehehe. (sibuk nak interframe diri kan?)



Tadi korang tengok tak bottom four crew die RokuSteps vs Borneo Crew n Blazin Squad vs Force 136. Fokus aku pada drama not cool on stage by Blazin Squad n Force 136.


Aku pelik la, sebab tipikal battle showdown dekat Malaysia ni kan aku tengok, bila pihak lawan tengah nak buat power move je, pihak lagi satu mesti nak buat something yang akan mengganggu fokus pihak lawan. Contoh macam battle tadi la. Tak matang langsung. Tak professional langsung walaupun kemahiran tu boleh tahan ok.


Judges cakap not cool. Erm..berlapik sangat la. Pada aku la kan, crew yang tak cukup power, yang tak konfiden dengan kebolehan dan kemahiran sendiri je (walaupun sebenarnye tere je) yang akan mengganggu pihak lawan beraksi. Sebab, kalau ko konfiden yang power move ko dah terbaik dan cukup power, ko takkan kaco crew lawan. Let the best crew win, man.


Aku tengok macam Giler Battle Crew, Crew-crew dekat Korea dengan Jepun, bile diorg battle..tak ada pun nak kacau-kacau pihak lawan dengan aksi-aksi yang membosankan dan too typical. Power move...memang gempak la wei. Kenapa? Sebab diorg memang power.


Kalau aku tadi, aku buang due-due crew tu. Kesian gak dekat Borneo Crew. Power move memang cantikk tapi..macam kurang strategi dan teamwork la.


So, sungguh mengecewakan. Dem. Dem. Dem.

2 comments:

Cik Mira said...

tak penah tgk lagi showdown. bf mira suke sgt tgk show down ni

Saliha said...

hehe...dh boyfren suka, galfren pon kenela suka-sukakan jugak hehe