Sunday, September 26, 2010

Salam Aidilfitri

Ok la aku mengaku...yang aku ni diibaratkan kalau beli tiket bas hari ahad pukul 9.00 pagi nak balik Taiping tu kan...tapi, aku datang ke Pudu 2 minggu lepas dari tarikh tu. Orang dah 2 minggu beraya, aku baru hari ni terhegeh-hegeh nak buat entri pasal hari raya Ehehehe... Tapi bak kate orang putih la kan " Better Late Than Never" tak gitu ekekekeke

Walaumacam mana pun...nak buat macam mana..aku ni rasanya memang dari zaman tadika lagi memang statement "better late than never" tu...tak dapat nak dipisahkan. Kalau korang nak tau la kan...aku ni tadika dulu, seorang pelajar tadika yang dedikasi terhadap persekolahannya. Begitu komited sekali. Tak pernah sesekali malas nak pegi sekolah. Setiap hari jiwa dan perasaan aku ni berkobar-kobar nak pegi sekolah. Walaupun, aku bangun tido pukul 9 ke..10 ke...aku tetap dengan pendirian aku nak g tadika. Tak kisah la, pegi setakat sejam je ke, setengah jam je ke...aku tak peduli. Sebab dari kecik lagi aku memang mengamalkan konsep 'better late than never'.

Bukan tadika je...sampai aku masuk sekolah rendah, lepas tu sekolah menengah, sampai masuk UiTM dan lepas tu....sampai la aku masuk keja. Opss....dulu waktu aku mula-mula start keja, aku agak disiplin datang awal...tapi, sejak-sejak dah jadi otai ni....asyik terlewat 5 atau 10 atau 15 minit je...hehe almaklumla, nak buat mcm mana, kawasan sekitar Lembah Kelang ni kan selalu Jamed hik hik hik.

Sempena bulan mulia dan hari raya yang berbahgia ni...aku memohon maaf atas segala ketelanjuran aku dalam menulis blog ni. Manala tau..kot-kot apa yang aku merepek ni telah melukakan hati sesiapa ke, mengguris hati sesiapa ke, membuatkan beberapa pihak tak senang hati ke, maklumla...asyik kompelen itu ini begitu begini...ehehee....mohon maaf atas ketelanjuran aku tu....semoga syawal kalian pun meriah gembira dan riang ria. Hihi.

Aku rasa, raya aku tahun ni bes sangat. Sebab cuti aku agak panjang untuk raya tahun ni berbanding raya tahun-tahun lepas. Lepas tu dapat mentekedarah rendang mak mertua aku dan rendang mak aku yang mabelos, fabelos, sedap, enak sehingga menjilat pinggan dan meja makan la kesedapannya. Sampai kadang-kadang tu...aku sanggup kedekut nak bagi rendang kedua-dua mak aku untuk jamu tetamu yang datang. Aku terasa sungguh teruk pulak berperangai macam tu. Tapi, jauh di lubuk hati dan sanubari aku ni....aku sangat BERBANGGA SEKALI sebab rendang mak dan mak mertua aku, same-same ade rendang yang sedap. Akhirnya sapa yang untung....aku gak yang untung sebab dapat mentekedarah dengan lahapnye dan gembira tanpa memikirkan masa depan lagi. Huhu.

Tapi, tu la...nak raya memang seronok+excited, lepas tu bila hari raya...hepi makan+jalan-jalan tak payah nak fikir apa-apa pasal keja ke, nak bentang baget dekat bos aku, nak bersoal jawab dengan pak banker, customer dan supplier ke, nak dengar bos aku membebel yang berpanjangan ke, nak pecah kepale selesaikan masalah ke..tak perlu tak perlu...shooo shooo shoo... benda kerja-kerja nak workhaholic ni hangpa tok sah dok main dekt-dekat aku, p main jauh....kalau nak ajak aku main mercun ke, bunga api, badminton ke, baru hangpa mai main dekat-dekat dengan umah aku, okay.

Tapi...tup tup..cuti raya pun habis...kita pon kembali ke keadaan asal. Hm...sungguh membosankan. Owh..sekali lagi aku nak mintak maap, waktu raya hari tu aku dihujani banyak sangat SMS raya dari kawan-kawan, supplier pon pakat bagi ucapan raya walopon depa tu tak sambut raya, tapi....aku agak sibuk di malam raya dengan pelbagai aktiviti sampai terlupa nak balas mesej raya hangpa....yang bengangnnya...bila aku free-free nak reply sume mesej raya tu...talipon aku pulak but hal...nak mati-mati hidup la, nak hang la...lepas tu, semua mesej aku send fail dan sampai sekarang henpon aku yang berjasa ni tak boleh lagi nak send mesej dekat orang. Huhuhu...tu part yang agak sedih la dalam raya aku ni. Tapi, ianya tetap tak menjejaskan perayaan aku huahuahua.

Di sini, aku sajikan beberapa gambau-gambau yang di snap oleh adik ipau aku pada hari raya pertama. Hehe.






Sekian.

4 comments:

Anne said...

hi...lama tak singgah blog cik luna nih...:)
suke gambar raya tu...sempoi je.

luna_e said...

thanks anne

Tihara said...

siapa kah jejaka itu ? :)

luna_e said...

owh..encik suami atau lebih dikenali sbg Mr M hehe