Friday, July 8, 2011

Butcher & Steak Parlour dekat Putra Height (review)

Assalamualaikum

Dah lama tak update blog. Macam-macam sangat benda-benda yang buat kepala otak aku berserabut terjadi sejak kebelakangan ni. Serabut. Buatkan aku tak de mood nak melayari laman sesawang ni hehe.

Aku berborak dengan si cinta hati dalam kereta tentang bertapa susahnya nak cari restoran yang halal+sedap+servis bagus+bersih sambil jalan-jalan cari kedai makan dekat Putra Height. Target nak makan macam nasi goreng ke atau apa-apa yang simple.

Tiba-tiba perhatian kiteorg terarah pada satu kedai ni. "Restoran & Kedai Daging, Butcher and Steak Parlour". Walaupun semalam baru je kecewa lepas makan set Lamb Chop dekat restoran Big Taste dekat Seksyen 7 shah alam, kieorg tetap nak cuba.




Suasana simple je. Aku order Lamb Grilled bahagian Loin. Waktu order, waiter tu tak de pon tanya aku nak masak medium rare ke, medium ke, well done ke...aku pon lupa nak cakap. Tapi..bila dah siap rupa-rupanya...tukang masak 3 style sekali. Bawah tu kan ada 3 ketul daging kan. Satu medium rare, satu medium n satu lagi well done.


Aku malas nak tangkap-tangkap gamba dalam restoran tu. Karang nervous pulak orang restoran tu hehehe. Tapi ambience dia ala-ala cowboy la. Nama pun jual steak kan. Kena la style orang puteeeeiiiii beb. Hehe. Lagu pun die pasang sume country song. Tapi...ok la. Just nice. Lagipun aku memang layan dengan muzik country ni.

Ha...ni nak komen pasal daging die. Marvellous..marvellous. Inila restoran steak yang aku nak cari. Halal+sedap+bersih+servis bagus. Daging die masak tu lembut je. Potensi nak lekat dekat celah gigi pun payah. Rasa die....sangat menusuk kalbu. Aku makan....punya la sopan. Slow motion...je. Sebab apa? Sebab aku rasa sedap sangat sampai aku tak mau makan laju-laju nanti habis cepat pulak kambing aku. Huhuhu. Teruk tak?

Komen aku satu je. Set kambing aku ambik tu harga die RM30.00. Er..pada orang lain aku tak tau la. Tapi, pada aku MAHALLL tu. Kalau sekali sekala nak makan situ boleh la. Tapi, kalau selalu....koyak la poket wallet weih.

Apa-apa pun aku memang fully recommend kalau sesiapa nak try makan dekat sini. Lokasi die dekat-dekat shop lot unit yang agak hampir dengan Giart Putra Height. Sedap. Kalau korang tak caya...korang p cuba. Tapi kalau nak cuba kene la pergi kedai die. Hehehehe.

Bon Appetite, Mon Amis!

3 comments:

mohamadkholid said...

bab mahalll... tu yang berat tu...

Saliha said...

ehehe..tula pasal.

Mr Foods Butcher and Grill said...

salam..trime kasih pada y sudi promote..

xslah kan kluar lebih ckit untuk ssuatu y 'marvellous'.. :)
hrge xlah smhal y di sgke,ade byk lg menu dgn hrge bpatutan utk d cbe..
cbe dtg dlu n cube rse..